Σεμινάριο ΙΤCommuna: Social Wallet – Εισαγωγή σε Τεχνολογίες Blockchain

Φέτος η επιστροφή στο γραφείο, συνδυάζεται με την έναρξη των σεμιναρίων της ITCommuna (!) και την προσθήκη νέων αντικειμένων και πιο τακτικής λειτουργίας του εγχειρήματος. Η ITCommuna λειτουργει ως κοινότητα αυτομόρφωσης και δίκτυο επικοινωνίας πάνω σε ζητήματα τεχνολογίας διοργανώνοντας ανοιχτά και συλλογικά σεμινάρια/εργαστήρια.

Την ερχόμενη Παρασκευή (30 Αυγούστου) σας προσκαλούμε στο εισαγωγικό μας σεμινάριο πάνω σε τεχνολογίες Blockchain, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και τη χρήση εφαρμογών Social Wallet για Cryptocurrencies.

Μαζί μας θα είναι η Ασπασία Μπενέτη, Lead Software Developer & Project Lead στον οργανισμό τεχνολογίας Dyne, η οποία θα μας μιλήσει για το Free Coin και το Social Wallet που ανέπτυξε.

Το Freecoin είναι ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν προγράμματα ανταμοιβής που είναι διαφανή και ελέγξιμα. Απευθύνεται σε συμμετοχικούς και δημοκρατικούς οργανισμούς που επιθυμούν, σε αντίθεση με τις κεντρικές τραπεζικές βάσεις δεδομένων, να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή. Το Freecoin στοχεύει στην αξιοποίηση των κοινωνικών ψηφιακών νομισμάτων με αξιόπιστο, απλό και ανθεκτικό τρόπο.

Μπορείτε να δείτε μία αρχική παρουσίαση στο video που ακολουθεί:

Στο σεμινάριο μας θα εστιάσουμε στη παρουσίαση των εργαλείων, τόσο τεχνολογικά όσο και στη κοινωνική τους διάσταση. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, επιδιώκουμε ένα μοντέλο ανοιχτής συζήτησης όπου θα αναλυθούν βασικές αρχές και παραδείγματα κοινωνικής χρήσης.

Πιστεύουμε ότι το σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε κόσμο με τεχνολογικό υπόβαθρο, αλλά κυρίαρχα σε όσες/ους επιθυμούν να κατανοήσουν βασικά χαρακτηριστικά και χρήσεις των συγκεκριμένων τεχνολογίων.

Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί στις 18.30 στον χώρο του τεχνολογικού και ερευνητικού εργαστηρίου OpenLab Athens ( Κεραμεικού 50, Μεταξουργείο). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη φόρμα που ακολουθεί, ώστε να προετοιμάσουμε το χώρο ανάλογα.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην ITCommuna, μπορείτε να κάνετε join στο group μας.
Fb Event