Εκδήλωση “Από την αυτοδιαχείριση της εργασίας στην αυτοοργάνωση της ζωής”

Αναδημοσίευση από τον Συντονισμό – Ένωση Φορέων ΚΑΛΟ Αττικής

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: Εξαιτίας ενός έκτακτου προβλήματος, ο καλεσμένος μας Kali Akuno θα βρίσκεται μαζί μας την Δευτέρα 01/07/2024 και όχι την Πέμπτη 27/06/2024.

Αλληλέγγυα Οικονομία στο Jackson του Mississippi
Πέμπτη 1/7 19:00 κηπάκι Στεκιού Μεταναστών, Τσαμαδού 15, Αθήνα
Facebook event

Είναι η αυτοδιαχείριση της εργασίας και η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία ευρύτερα, όχημα για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας; Είναι ο συνεργατισμός μέσο αγώνα; Ποιά η σχέση του με τον εργατικό συνδικαλισμό;  Ποιά η σχέση με τους θεσμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη νομοθεσία; Ποιές δυνατότητες ανοίγει για τις κοινότητες και ποιά όρια συναντά;

Για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα ζητήματα συζητάμε με τον Kali Akuno, συν-ιδρυτή και συν-διαχειριστή του Cooperation Jackson από το Mississippi των ΗΠΑ.

To Cooperation Jackson είναι μια ομοσπονδία συνεργατικών εγχειρημάτων που παλεύει για να κρατήσει ζωντανή την κατά πλειοψηφία μαύρη κοινότητα του Jackson, σε ένα περιβάλλον έντονου συστημικού και κοινωνικού ρατσισμού. Μέσα από τις δράσεις, τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του συνδυάζει τον αγώνα για την αυτοδιάθεση με τον εκδημοκρατισμό της οικονομίας, την αυτοοργάνωση της καθημερινής ζωής και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων.