Εργαστήριο για την ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά»

Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στον πρόσφατο κύκλο εργαστηρίων που διοργανώνει η εφημερίδα «Αποδημητικά Πουλιά» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το χώρο της δημοσιογραφίας και των media, ώστε να ανακαλύψουν αν θα ήθελαν να τον επιλέξουν για σπουδές ή επαγγελματικά.

Από την πλευρά μας συμμετείχαμε πραγματοποιώντας το εργαστήριο με θέμα το διαδίκτυο, το web design και το web development. Στόχος του ήταν να δοθεί στους συμμετέχοντες μία συνολική εικόνα του κλάδου μας και των βασικών λειτουργιών του διαδικτύου, καθώς και να γίνει μία εισαγωγή στο τι μπορεί να περιλαμβάνει το αντικείμενο ενός προγραμματιστή.

Εξερευνήσαμε μαζί το χρονικό του διαδικτύου, τα δομικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας, τα τεχνολογικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ένας προγραμματιστής και ορισμένες από τις γενικές προοπτικές ενασχόλησης στον χώρο του προγραμματισμού στο διαδίκτυο.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου στο Σεράφειο του Δ.Αθηναίων.

Τα «Αποδημητικά Πουλιά» είναι μια εφημερίδα όπου έφηβοι και νέοι/ες μετανάστες/τριες, πρόσφυγες και ντόποιοι/ες γράφουν για αυτά που τους απασχολούν. Γίνονται όλοι μαζί δημοσιογράφοι και συντάκτες και βρίσκουν τη δική τους φωνή. H έντυπη έκδοση διανέμεται κάθε 2 μήνες δωρεάν σαν ένθετο από την Εφημερίδα των Συντακτών σε 5 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου ενώ μοιράζονται την σκέψη τους και μέσα από την ιστοσελίδα τους migratorybirds.gr που είχαμε την χαρά να κατασκευάσουμε.