Ψηφιακά Δικαιώματα | Προβολή The Great Hack & Συζήτηση

“If you’d rather not think about how your life is locked in a dystopian web of your own data, don’t watch the *The Great Hack* documentary.” – WIRED ( https://www.wired.com/story/the-great-hack-documentary/)

Την ερχόμενη Παρασκευή (22 Νοεμβρίου ) σας προσκαλούμε στη προβολή του ντοκιμαντέρ The Great Hack το οποίο αναδεικνύει το πως η Gambridge Analytica, το Facebook και οι πολιτικές ελίτ χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα των χρηστών για την χειραγώγηση τους.

Μαζί μας θα είναι ο Νικόλας Γανιάρης, δικηγόρος και υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μας μιλήσει για το πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων μας.

Η ITCommuna λειτουργει ως κοινότητα αυτομόρφωσης και δίκτυο επικοινωνίας πάνω σε ζητήματα τεχνολογίας διοργανώνοντας ανοιχτά και συλλογικά σεμινάρια/εργαστήρια.

Το σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε κόσμο με τεχνολογικό υπόβαθρο, αλλά κυρίαρχα σε όσες/ους επιθυμούν να κατανοήσουν βασικά χαρακτηριστικά του ψηφιακού περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χώρος Διεξαγωγής: OpenLab Athens (Κεραμεικού 50 –https://olathens.gr/)

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη φόρμα που ακολουθεί, ώστε να προετοιμάσουμε το χώρο ανάλογα: https://forms.gle/2rXi6w5cjdkcgdtV8