Συνεργασία για το Civil Financial Regulation Office στην Athens Biennale 2018

Πριν από λίγο καιρό έφτασε στα γραφεία μας ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα brief που συναντήσαμε τελευταία και αφορούσε τη δημιουργία της ψηφιακής υποδομής του Γραφείου Πολιτών για την Χρηματοπιστωτική Ρύθμιση (Civil Financial Regulation Office – CFRO) στα πλαίσια της Athens Biennale 2018, σε συνεργασία με την The Peng! Collective.

Στα πλαίσια του project, μια ομάδα οικονομολόγων επιχείρησε για έξι εβδομάδες να συγκεντρώσει από το ευρύ κοινό ερωτήσεις που σχετίζονται με την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα με στόχο να πάρει απαντήσεις απευθείας από αντιπροσώπους οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή τις Εθνικές Εποπτικές Αρχές. Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους καταγράφηκαν και θα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα https://cfro.eu/.

Hello, we are the Civil Financial Regulation Office CFRO!What we do? We call European institutions that are…

Gepostet von Peng. am Mittwoch, 24. Oktober 2018

Το επίπεδο στο οποίο συνεργαστήκαμε αφορούσε αρχικά το σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας βάσης δεδομένων όπου συγκεντρώθηκαν οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις και γενικότερα όλο το περιεχόμενο που παράχθηκε κατά τη λειτουργία του Κέντρου. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό βρήκε τη θέση του σε μία ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει τις ερωταπαντήσεις φιλτραρισμένες ανά κατηγορία και με βάση αν κατάφεραν να απαντηθούν ή όχι. Τέλος, η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τους agents του CFRO μέσω live chat και μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας που αποθήκευε αυτόματα τις νέες ερωτήσεις στη βάση δεδομένων για περαιτέρω επεξεργασία.

Ήταν μεγάλη μας χαρά που, πέρα φυσικά από την πάντα δραστήρια The Peng! Collective, συνεργαστήκαμε εξαρχής και με την ομάδα του FOSS Office το οποίο ανέλαβε όλη την τεχνική και δικτυακή υποδομή της λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου. Ευχόμαστε τα καλύτερα και στις δύο ομάδες και ευελπιστούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας και στο μέλλον!

Σημειωτέον ότι μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό άρθρο για αυτό και άλλα project της φετινής Athens Biennale στη βρετανική TheGuardian:

https://www.theguardian.com/artanddesign/2018/nov/16/athens-biennale-anti-diy-call-centres-puppet-shows