Εκδήλωση παρουσίασης του TechTalk & συζητήτηση “Τι είναι τεχνολογία”

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 στο βιβλιοκαφέ/βιβλιομπαρ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη, Αθήνα) για να σας παρουσιάσουμε το TechTalk!

To TechTalk είναι μια σειρά podcasts που συζητά τις σύγχρονες τεχνοκοινωνικές προκλήσεις. Στόχος του είναι να παρέχει μια πλατφόρμα για συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών, όπου άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα και κοινότητες μπορούν να συναντηθούν για να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις τεχνοκοινωνικές προκλήσεις.

Μέσα από τα podcasts συζητάμε με ειδικούς από διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία και η φιλοσοφία, προσπαθώντας να εκλαϊκεύσουμε την επιστημονική συζήτηση που σχετίζεται με θέματα όπως ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στην απασχόληση, οι επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προσωπική ζωή και την δημοκρατία, τα ηθικά ζητήματα που αφορούν τα δεδομένα και την επιτήρηση, τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ενεργειακή κρίση. Πριν την δημιουργία των podcast προχωρήσαμε σε συμμετοχικά εργαστήρια σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη για να εντοπίσουμε θέματα και προβληματισμούς.

Με αφορμή λοιπόν την επερχόμενη δημοσίευση του πρώτου επεισοδίου της σειράς με τίτλο «Τι είναι Τεχνολογία», σας καλούμε σε μία εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματός αλλά και σχολιασμού του επεισοδίου.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

  • Παρουσίαση Έργου | Αντώνης Φάρας, Sociality
  • Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Συμμετοχικών Εργαστηρίων | Γιάννης Ζγέρας, Βίλλυ Μυλωνά, Γρηγόρης Τσαρδανίδης, Open Lab Athens
  • Ανοιχτή συζήτηση: «Τι είναι Τεχνολογία» με την Ελπίδα Βαμβακά, δικηγόρο, Πρόεδρο της Homo Digitalis και τον Βασίλη Βλαχοκυριάκο, καθηγητή Πανεπιστημίου Newcastle, OpenLab:UK & Open Lab Athens.

Συντονισμός: Ναντιάνα Κουτίβα, Sociality.

Facebook event εδώ.