Προ-πιλοτική εφαρμογή γεωγραφικά προσδιορισμένου κοινωνικού δικτύου

Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε με την Commonspace, στα πλαίσια του έργου In-Athens, στην δημιουργία ενός γεωγραφικά προσδιορισμένου κοινωνικού δικτύου (Location Based Social Network). Το νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει τον γεωγραφικό προσδιορισμό κάθε ανάρτησης πάνω στον χάρτη για την συλλογή σχετικών δεδομένων και την καλύτερη οπτική παρουσίαση. Επί της ουσίας πρόκειται για επέκταση του κοινωνικού δικτύου Mastodon για την οποία εργάστηκε η ομάδα μας μαζί με τους δημιουργούς του και συγκερκιμένα τον Eugen Rochko. Η επέκταση είναι φυσικά και αυτή ελεύθερα διαθέσιμη ως ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Μια πρώτη προ-πιλοτική χρήση της εφαρμογή, που θα λειτουργήσει ως User Acceptance Test, υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Τόποι του Νερού στο αθηναϊκό αστικό τοπίο” σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε.

Τι κάνουμε δηλαδή;

Χαρτουγραφούμε τα σημεία με νερό. Οπότε μπορείτε κι εσείς να καταγράψετε ένα ιδιαίτερο σημείο νερού στην πόλη της Αθήνας. Ένα ενεργό ρέμα, μια όμορφη τεχνητή λίμνη ή και απλά μια δημόσια κρήνη από την οποία περνάτε περπατώντας.

Μπείτε στο social.in-athens.gr, κάντε έγγραφή και προσθέστε τα σημεία που θέλετε :

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες χρήσης:
GR https://youtu.be/-ZQnXvrymOc
EN https://youtu.be/X1uWoScI96k

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 10 Απριλίου. Ο τελικός διαδραστικός χάρτης θα παρουσιαστεί σε δημόσια εκδήλωση.