Οι ναζί στην φυλακή: Στάση εργασίας 7/10 και συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Μαζί με άλλους συνεταιρισμούς ενώνουμε τη φωνή μας για την καταδίκη των νεοναζί. Την Τετάρτη 7/10 στις 10:00 κάνουμε στάση εργασίας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών με όλα τα δυνατά μέτρα αυτοπροστασίας, όπου θα γίνει η ανακοίνωση της απόφασης.

Ακολουθεί το κείμενο των συνεταιρισμών:

 

Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση εγκληματική και η θέση της είναι στη Φυλακή!

Στάση Εργασίας από συνεταιριστικές επιχειρήσεις την Τετάρτη 7/10/2020 στις 10:00 και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Μετά από 417 συνεδριάσεις, από το 2014 εώς σήμερα, η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πλέον, απομένει να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Η σημασία της δίκης δεν έγκειται μόνο στη διάρκεια και στον όγκο του αποδεικτικού υλικού αλλά έχει μία αναμφισβήτητη ιστορική βαρύτητα.

Παρακολουθώντας τη δική της Χρυσής Αυγής ως πολίτες είδαμε τις οικογένειες των δολοφονηθέντων Φύσσα και Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας να περιγράφουν με αξιοπρέπεια τα δεινά που υπέστησαν. Παράλληλα είδαμε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν τους ανήξερους και μετά να στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον.

Η συστηματική παρέμβαση και δουλειά των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής ανέδειξε τη ναζιστική ταυτότητα της οργάνωσης και την ιεραρχική δομή της, περιγράφοντας τη δράση των ομάδων κρούσης, την εσωτερική επικοινωνία και τις εντολές για επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτικών αντιπάλων. Έγινε έτσι απολύτως σαφές ότι για όλες τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής ηθικός αυτουργός είναι η ηγεσία. Ότι πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική δράση και όχι μεμονωμένα περιστατικά.

Είδαμε ότι η απαίτηση του αντιφασιστικού κινήματος και της κοινωνικής πλειοψηφίας για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής βίας αγνοήθηκε από την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως – βάση της οποίας δημιουργείται ο κίνδυνος, για ακόμα μια φορά, να μείνει η φασιστική εγκληματική βία ατιμώρητη από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ως συνεταιρισμοί, συνεργατικά εγχειρήματα κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και κοινωνικές οργανώσεις που εργαζόμαστε καθημερινά για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών και για μια κοινωνία ενεργών πολιτών, είμαστε κομμάτι της μεγάλης προσπάθειας να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας την 7η Οκτώβρη.

Απαιτούμε από την δικαιοσύνη με την απόφαση που θα λάβει να δημιουργήσει μία τομή στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής και νεοναζιστικής βίας. Να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους πολίτες: Οι κοινωνίες μας έχουν τελειώσει με το ναζισμό!

Γιατί ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Γιατί οι ναζί στους δρόμους μας απειλούν όλους και όλες.

Για αυτούς τους λόγους, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020, στις 10.00 π.μ θα είμαστε στο Εφετείο Αθηνών, πραγματοποιώντας στάση εργασίας, μαζί με τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της χώρας.

Είναι από αυτές τις στιγμές που δεν μπορούμε και δεν πρέπει απλώς να κοιτάμε τη δουλειά μας.

Δεν είναι οργάνωση Πολιτική, Δεν είναι οργάνωση Κοινωνική, Δεν είναι Αθώοι.

Είναι οργάνωση εγκληματική και η θέση της είναι στη Φυλακή

Υπογράφουν οι (ο κατάλογος είναι ανοιχτός):

Βαγόνι – Συνεργατικό Καφενείο
Ροκάνι – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Συν-Αλλοις – Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας
Commonspace – Συνεταιρισμός Εργαζομένων
Dock – Συνεργατικός Χώρος Κ.ΑΛ.Ο
Lulu Athens– Συνεταιριστικό Καφέ
SCI Hellas – Κίνηση Εθελοντών
Sociality – Συνεταιρισμός Εργαζομένων