Ανακοίνωση αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. για την πρόσφατη επίθεση

Το απόγευμα της 23/10, άνδρες της ομάδας “Ζήτα” πηγαν έξω από το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου ενώ παράλληλα άγνωστοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο από άλλο σημείο και παραβίασαν την πόρτα ενός γραφείου χωρίς, ωστόσο, να πάρουν κάτι. Ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ που περιφρουρούσε τον χώρο, παραπλανήθηκε από την παρουσία των αστυνομικών, δεν αντιλήφθηκε την εισβολή των αγνώστων, κάτι που έγινε λίγο αργότερα και μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που εργάζονται στη ΒΙΟΜΕ σφράγισαν το σημείο ανάμεσα στο εργοστάσιο και την ΦΙΛΚΕΡΑΜ, από όπου εισέβαλαν οι άγνωστοι.

Είναι μία ανάμεσα στις πολλές επιθέσεις που έχει δεχθεί η ΒΙΟΜΕ από τη στιγμή που καταλήφθηκε και λειτούργησε με εργατικό έλεγχο. Τα τελευταία χρόνια όλο το οικόπεδο που άνηκε στη ΦΙΛΚΕΡΑΜ και τελεί υπό κατάληψη βρίσκεται σε διαδικασία πλειστηριασμού θέτοντας το εγχείρημα στον κίνδυνο της έξωσης. Ενώ στις 30 Μαρτίου (σε περίοδο καραντίνας) συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με ΜΑΤ έκοψαν την παροχή του ρεύματος στο εργοστάσιο πιέζοντας την παύση της λειτουργίας του.

Οι εργαζόμενοι/ες της ΒΙΟΜΕ όμως δεν πτοούνται και δεν παραδίνονται. Επέλεξαν τον συλλογικό και αγωνιστικό δρόμο ενάντια στην παραίτηση όταν η εταιρεία εγκατέλειψε το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους. Επέλεξαν την αυτοδιαχείριση και μαζί με τον αλληλέγγυο κόσμο συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις εκκενώσεις των καταλήψεων, τη λεηλασία της φύσης. Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη λήθη, την υποταγή και την ιδιώτευση, για αυτό δεν είναι μόνοι-μόνες.

Συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη ΣΕ ΒΙΟΜΕ:

Το Παγκάκι – Καφενείο / Κολεκτίβα Εργασίας, Αθήνα
Συνεργατικό Μπακάλικο “Ο Χοχλιός”, Ηράκλειο
Suburban Crew, Θεσσαλονίκη
Το Κιβώτιο – Συνεταιρισμός / Κολεκτίβα Εργασίας, Ρέθυμνο
Το Ωραίον Ντεπώ, Θεσσαλονίκη
Συνεταιρισμός Συν Άλλοις, Αθήνα
Συνεταιρισμός Τζεπέτο – Geppetto Co-operative, Ρέθυμνο
Αλλος Τρόπος στην Κωνσταντινουπόλεως, Θεσσαλονίκη
Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία, Αθήνα
Συνεργατικό Καφενείο Περιβολάκι, Αθήνα
Ποέτα Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Καφέ, Θεσσαλονίκη
Obscura Lab,  Ρέθυμνο
ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, Αθήνα
Από Κοινού – ‘Together’, Ηράκλειο
ΦΩΤΟ ΟΜΑΔΑ, Θεσσαλονίκη
Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης
Sociality – Συνεταιρισμών Εργαζομένων, Αθήνα
Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ , Θεσσαλονίκη