Την Πέμπτη 10/06 Απεργούμε

Συμφιλίωση οικογενειακής, επαγγελματικής (και κοινωνικής θα λέγαμε εμείς) ζωής με αύξηση των νομίμων υπερωριών στις 150, δεν γίνεται. Οργάνωση της ζωής του εργαζόμενου με αξιοπρέπεια μ’ ένα 8ωρο λάστιχο, δεν γίνεται. Ενίσχυση της θέσης της εργαζόμενης με κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δεν γίνεται. Ενίσχυση της δημοκρατίας με την ποινικοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης μεταξύ σωματείων, δεν γίνεται. “Συνεννόηση” εργαζόμενου – εργοδότη για ελεύθερη επιλογή των όρων εργασίας, δεν γίνεται.

Από μεριάς μας, σαν συνεργατικά εγχειρήματα Κ.Αλ.Ο και ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες θέλουμε να δηλώσουμε την διαφωνία μας με αυτή την, ακόμα μία, οπισθοδρόμηση για το εργατικό δίκαιο στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι η δημιουργία και η διατήρηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας οφείλει να είναι το κυριότερο ζητούμενο σε κάθε παραγωγική δομή. Με τις παρούσες παραγωγικές δυνατότητες θα έπρεπε να συζητάμε την μείωση των εργάσιμων ημερών και ωρών, όχι την αύξηση τους.

Στηρίζουμε λοιπόν την απεργία που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 10/06 και γι’ αυτόν τον λόγο θα παραμείνουμε κλειστά και θα συμμετάσχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις με σκοπό αυτές οι απαράδεκτες προτάσεις να αποσυρθούν άμεσα.

Sociality Συνεταιρισμός Εργαζομένων
Dock – Συνεργατικός Χώρος για την Κ.Αλ.Ο.
Ροκάνι Κοιν.Σ.Επ.
COPOW Κοιν.Σ.Επ. (Red & Noir)
Commonspace Συνεταιρισμός Εργαζομένων
Practa Συνεταιρισμός Εργαζομένων – LUDD
Συνεταιρισμός Συν Άλλοις
Bread & Roses Συνεταιρισμός Εργαζομένων
Βαγόνι Κοιν.Σ.Επ.
Lacadona Συνεργατικό Παντοπωλείο

Μπορείτε να δείτε και την προηγούμενη αναλυτική ανακοίνωση εδώ