Σας περιμένουμε στο Φεστιβάλ των Κοινών!

Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο (6-7-8 Οκτωβρίου) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) θα γίνει το 1ο Φεστιβάλ των Κοινών που αποτελεί την ένωση του Commonsfest και του Φεστιβάλ Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας. Εμείς θα βρεθούμε εκεί για να παρακολουθήσουμε όλες τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ) και να γνωρίζουμε εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Θα είμαστε επίσης εκεί για να κάνουμε δύο παρουσιάσεις, για την Agrotopia και το FairBnB.


Το Σάββατο 7/10 στις 11:00-11:30 στο Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης θα παρουσιάσουμε την Agrotopia.

Η Agrotopia είναι μια πλατφόρμα που κατασκευάζουμε που σκοπό έχει να φέρει κοντά τα Δίκτυα Χωρίς Μεσάζοντες με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Επί της ουσίας, η πλατφόρμα δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου, με αυτοματοποιημένο τρόπο, οι Δομές Αλληλεγγύης θα μπορούν να βρουν τους παραγωγούς που θέλουν και να τους προσθέσουν σε μια διανομή που θα οργανώσουμε πάλι μέσα από την πλατφόρμα. Παράλληλα οι παραγωγοί μπορούν να δηλώσουν τι προϊόντα διαθέτουν στις δομές χωρίς μεσάζοντες ενώ οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να προπαραγγείλουν τα προϊόντα που θέλουν στην διανομή μέσα από ηλεκτρονική φόρμα.

Το Σάββατο 7/10 στις 11:30-12:00 στο Θέατρο θα παρουσιάσουμε τo FairBnB σε συνεργασία με την CPD – Creating Spaces και την Place Identity Clusters.

Τo FairBnB είναι μία κοινότητα από ακτιβιστές, προγραμματιστές, ερευνητές και σχεδιαστές, η οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, έρχεται στην Αθήνα για να μας συστηθεί.

Σε αυτή του την προσπάθεια, έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός δικτύου σε διάφορες χώρες και πόλεις το οποίο θα καταλήξει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να συνδέονται για ουσιαστική ταξιδιωτική και πολιτιστική ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί ωφέλειες για τις κοινότητες.