2η Αλληλέγγυα Μέρα: «Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει»

Το Δίκτυο Νεολαίας της Δημοτικής Κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την κόκκινη γιορτή του για ένα πολύχρωμο κόσμο, καλύτερο και δικαιότερο. Η 2η «Αλληλέγγυα Μέρα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στο πάρκινγκ απέναντι από το Δημαρχείο Ιλίου, στη συμβολή των οδών Χρυσηίδος, Νέστορος, Πάριδος.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα πολιτικές εκδηλώσεις / συζητήσεις και μουσικά δρώμενα, ενώ θα φιλοξενούνται Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Ίλιον, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας που θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους για τη δράση και την παρέμβασή τους. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης βιβλιοπωλείο, εκθέσεις φωτογραφίας, κουζίνα και bar.

Η κεντρική εκδήλωση-συζήτηση της Ημέρας φέρει τον τίτλο “Αντιμετωπίζοντας την ανθρωπιστική κρίση: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική. Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και προωθούμε τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Παραδείγματα από αλληλέγγυα κοινωνικά εγχειρήματα”, με κύριους ομιλητές την Θεανώ Φωτίου (Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνική Αλληλεγγύης) και την Κατερίνα Θανοπούλου (Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής).

Θα παρέμβουν:

  • Σπύρος Ραπανάκης, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Portocali Radio (ραδιοφωνικός σταθμός για την προβολή τοπικών κινημάτων και δομών αλληλεγγύης)
  • Ρούλα Νταρζάνου, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου
  • Mελη της Κοιν.Σ.Επ. Sociality θα παρουσιασουν την διαδικτυακή πλατφόρμα διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες Αgrotopia

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και ρεμπέτικο γλέντι

Περισσότερα για την ημέρα μπορείτε να μάθετε και από το Facebook Event εδώ:
https://www.facebook.com/events/1069332813095657/.

Στο χώρο θα φιλοξενούνται οι παρακάτω Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Πολυχώρος Αλληλεγγύης & Πολιτισμού, Ομπρέλα
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου,
Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου,
Το Τρένο της Αλληλεγγύης,
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής,
Οκτάνα – Κοινωνικό Στέκι Πετρούπολης,
Σπάμε τους Μεσάζοντες Πετρούπολης,
Συν.Αλλ.Οις – Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας,
Αgrotopia, κ.α.

* Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας φάρμακα που δεν χρειάζεστε πλέον και δεν έχουν λήξει, αλλά και τρόφιμα μακράς διάρκειας (ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) για να διατεθούν σε δομές αλληλεγγύης.