Συμμετοχή στη συνάντηση του kalomathe.gr στο Καλέντζι, Τζουμέρκα

Η Sociality ταξίδεψε ξανά, για να βρεθεί τώρα στα Τζουμέρκα! Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία kalomathe.gr (στην οποία συμμετέχουμε και εμείς ως νομικό πρόσωπο) και πήγαμε να βρούμε άλλους συνεταιρισμούς και εγχειρήματα ΚΑΛΟ που επέλεξαν να βρεθούν στο Καλέντζι, στα Τζουμέρκα, στον τόπο που συμβαίνουν όμορφα πράγματα, συμμετοχικά και συλλογικά. Σε ένα τόπο που δίνει το παράδειγμα της οριζόντιας και συμμετοχικής οργάνωσης εγχειρημάτων για τον ίδιο τον τόπο και μαζί με τους κατοίκους του. Δεν θα τα πούμε εμείς, οι Tzoumakers / Τζουμέικερς: κοινοτικόν εργαστήριο στο Καλέντζι τα λένε (και τα κάνουν!) καλύτερα.

Το Σωματείο έχει ως σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στα Ελληνικά με ύφος απλό και κατανοητό, σε μορφή ανοιχτή και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο/η μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο στόχος μας είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος αμοιβαίας εκπαίδευσης και υποστήριξης της ΚΑΛΟ στη βάση των αξιών που τη διέπουν. Εμείς βρεθήκαμε εκεί για να συμμετέχουμε στο συμπόσιο του Σωματείου, που μετά την Ιδρυτική του Συνέλευση 2 χρόνια πριν στη Ραψάνη, έλαβε χώρα για να επαναπροσδιοριστεί, να ανασκουμπωθεί και να βγει ξανά εκεί έξω και να στείλει το μήνυμα του Συνεργείν.

Μετά τη δημιουργία και την επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας kalomathe.gr συζητήσαμε για νέες δράσεις διάδοσης του έργου των φορέων Κ.ΑΛ.Ο και νοηματοδοτήσαμε την ύπαρξή μας, τόσο ως Σωματείο όσο και ως Συνεταιριστές.

Οι Τζουμέικερς, αυτοί οι καλοί μας άνθρωποι, μας φιλοξένησαν και μας περιποιήθηκαν, μαζί με την τοπική κοινότητα, η οποία μας αγκάλιασε όπως αγκάλιασε και τους ίδιους όταν δημιούργησαν το εργαστήριο μαζί με αυτήν, για αυτήν. Συζητήσαμε, ήπιαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε μαζί και ονειρευτήκαμε έναν άλλο κόσμο, που υπάρχει με άλλους όρους. Το είδαμε όντως να συμβαίνει, αλήθεια!

Συνοπτικά οι εργασίες της συνάντησης περιελάμβαναν:

  • Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας χρηστών του edu.kalomathe.gr
  • Συζήτηση σχετικά με το όραμα και τη σε βάθος χρόνου στοχοθεσία της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας ως σύνολο στο πλαίσιο εργαστηρίου από το Dock (μέλος της ΕκΠΚΑΛΟ)
  • Παρουσίαση διαδικασίας επιχειρηματικού σχεδίου του Σωματείου
  • Γενική Συνέλευση των μελών και είσοδος νέων μελών
  • Απολογισμός συνολικής λειτουργίας, επαναπροσδιορισμός της δομής του σωματείου, προτάσεις βελτίωσης
  • Τέλος, ξενάγηση στο εργαστήριο των Τζουμέικερς

Μια γεύση από την εμπειρία μας στις φωτογραφίες παρακάτω. Έχει πολύ δουλειά να γίνει τώρα. Και με πολύ όρεξη επίσης. Δυνατό το combo αυτό!