Συμμετοχή στο 1ο COOPAthon του COOPower

Το διακρατικό πρόγραμμα “COOPower” αφορά στη διάχυση, ανάδειξη και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Συνεταιριστικής και Κοινωνικής Οικονομίας, ως μία εναλλακτική, καινοτόμο και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση,  η οποία μπορεί να συμβάλει δραστικά στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας και απευθύνεται σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον από το οποίο προέρχονται.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) ως συντονιστή φορέα, με εταίρους την Ελλάδα (Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΕΟΠΠΕΠ), την Κύπρο (Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου) και την Κροατία  (Πανεπιστήμιο Rijeka, STERPI και Υπουργείο Παιδείας)

Το ερχόμενο τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου ξεκινούν και επίσημα οι διαδικτυακές δράσεις του COOPower στην Ελλάδα με το 1ο COOPAthon! Στόχος του COOPAthon είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν συνομηλίκους με κοινά ενδιαφέροντα, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να σκεφτούν λύσεις σε αυτά που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια του 3ημερου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα αναπτύξουν επιχειρηματικές κοινωνικές ιδέες σε ομάδες ώστε να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και της συνεργατικότητας, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους μέντορες του προγράμματος. Κατόπιν, η ιδέα τους θα παρουσιαστεί στην Κριτική Επιτροπή η οποία και θα επιλέξει τις καλύτερες ιδέες που θα προκριθούν στον εθνικό τελικό.

Συγκεκριμένα, η τριμελής Κριτική Επιτροπή του 1ου COOPAthon αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που είναι οι εξής:

  • Ελένη Σαλαβού – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ – Διευθύντρια ΔΠΠMΣ Athens MBA
  • Σπύρος Τζώρτζης – Sociality – Κοιν. Επιχείρηση για Επικοινωνία και Ψηφιακά Μέσα
  • Άννα Κονιωτάκη – Action Plus

Από την πλευρά μας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε με τον τρόπο μας και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε νέους ανθρώπους και ομάδες στο οικοσύστημα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.