ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Το Φεστιβάλ που θέτει νέες σταθερές στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων επιχειρεί φέτος να ανοίξει το διάλογο για μια συνεκτική δομή που θα φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικά εγχειρήματα και καταβολές με σκοπό την γιγάντωση και τη διάχυση του πνεύματος της συνεργατικότητας μέσα στην κοινωνία.

ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Με μια διαφορετική ματιά στον πολιτισμό, τις τέχνες αλλά και τη καθημερινή ζωή οι απαιτήσεις της οποίας αυξάνονται, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί η κουλτούρα της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της μη-διαμεσολαβούμενης δράσης.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κάνοντας πράξη, στο βαθμό που είναι δυνατόν τη θεωρία της αποκέντρωσης, της οριζόντιας μη ιεραρχικής οργάνωσης και της άμεσης δημοκρατίας. Με στραμμένο το βλέμμα στην ουτοπία κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς μια κοινωνία που έχει σαν κινητήρια δύναμη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων και όχι την ικανοποίηση του κέρδους ορισμένων μόνο. Για τη διάχυση της γνώσης, για την οικονομική απεξάρτηση, για την κοινωνική απελευθέρωση, ο δρόμος ανοίγεται με τα δικά μας βήματα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΟΜΕΣ

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας, παύουμε να περιμένουμε από το κράτος ή την εκάστοτε πρόθυμη ιδιωτική πρωτοβουλία και δημιουργούμε γόνιμους δεσμούς και ανεξάρτητες δομές επιχειρώντας να βρούμε λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες της καθημερινότητας με όσο το δυνατότερο απλούστερους και πιο άμεσους τρόπους.

Καλώς Ορίσατε - Welcome

Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας Αγαπητοί φίλοι συνεργάτες & αλληλέγγυοι, Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο και στην παγίωση της στη συνείδηση των ανθρώπων ως μια πραγματικότητα. Εκατοντάδες πλέον άνθρωποι ασχολούνται ενεργά στο τομέα της παραγωγής και χιλιάδες ωφελούνται από το προϊόν αυτής της οικονομίας που δεν είναι πάντα υλικό αλλά έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στους συνανθρώπους μας να παλέψουν στον αγώνα για την επιβίωση αποπνέοντας παράλληλα έναν αέρα ελευθερίας που μόνο η συνθήκη της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει: ο άνθρωπος για την φύση και τον άνθρωπο... Διαβάστε περισσότερα...

Dear friends, colleagues & people in solidarity, The Festival from 2012 until today has contributed in its own way to the development of solidarity and cooperative economy in Greece and to its consolidation in people's consciousness as a reality. Hundreds of people are by now actively engaged in the production sector and thousands benefit from the product of this economy which is not always material but also bears social features, thus inspiring and giving strength to our fellows to fight in the struggle for survival while at the same time exuding an air of freedom that only the condition of solidarity can offer: human for nature and for human... Read More...
 • Ακολουθήστε μας

  Facebooktwittergoogle_plusyoutube
 • Εγγραφείτε στο Newsletter!

 • Join Us

  www.festival4sce.org Για τη μείωση των Απορριμάτων κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ

  Στο 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Αθήνα γίνεται πρακτικός πειραματισμός για τη μείωση των απορριμάτων και της ενέργειας. Μετά από την πρώτη μας δοκιμή, είναι πολύ σημαντικό να δικτυωθούμε με οργανώσεις, συλλογικότητες και ​δράσει​ς όπως φεστιβάλ και να κάνουμε εκστρατείες ενημέρωσης / παρουσιάσεις σχετικά με την πλαστική κ.​α.​ ρύπανση​.​ ​Θα συζητηθούν φυσικά και πρακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από όλους/ες αλλά και που τοποθετούν το πρόβλημα μέσα σε ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο συνδέοντάς το και με την ανάγκη για μια γενικότερη (πιο ολοκληρωμένη) αλλαγή. Δείτε περισσότερα...


  www.festival4sce.org

  Προσωρινό αλλά όχι εφήμερο

  Festival for Solidarity & Cooperative Economy Μπορεί το φεστιβάλ να διαρκεί τρεις μέρες όμως το αντίκτυπο του στις ζωές μας μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Με τη λογική της απεξάρτησης από τις κεντρικές δομές και την οικονομία των κρατών, οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στο φεστιβάλ επιθυμούμε να συμβάλλουμε σε μια αλλαγή που θα μπορέσει να οδηγήσει την κοινωνία σε διαφορετικές λύσεις - ανταγωνιστικές μάλιστα του ζοφερού παρόντος. Με βάση τα παραπάνω δημιουργούμε για πρώτη φορά ένα πρότυπο χωριό, μια μετά-κοινότητα επιχειρώντας να εφαρμόσουμε στην πράξη τη θεωρία που αναπτύχθηκε στα προηγούμενα φεστιβάλ. Παράλληλα συμμετέχουμε στη μεγάλη κουβέντα που έχει ανοίξει σχετικά με την δημιουργία μια αυθύπαρκτης δομής συνεργατικής οικονομίας, μια συνεκτική προσπάθεια που από τα σπάργανα ακόμη μας γεμίζει ενθουσιασμό σχετικά με τις προοπτικές της.